I noen helt spesielle tilfeller kan det hende at det er nødvendig å nullstille selskapet i regnskapsprogrammet. Dette kan skje for eksempel hvis man har testet programmet og nå ønsker å få en ny start uten testføringer.
Når selskapet nullstilles slettes ikke selve selskapet og brukerkontoen i regnskapsprogrammet, men alle regnskapsdata som f.eks. sendte fakturaer, tilbud, registrerte regninger, innsendte mva-meldinger og lignende blir permanent slettet. De slettede dataene er ikke mulige å gjenopprette og vi anbefaler derfor at du er helt sikker på at dette er riktig før du setter i gang med nullstillingen.
Hvis selskapet har en fast regnskapsfører er det anbefalt å rådføre seg med dem før en eventuell nullstilling utføres.
Før nullstillingen av selskapet
Det er lurt å gjøre en eksport av regnskapsdataene før nullstilling. Spesielt i tilfeller hvor det er behov for å sende ut fakturaer på nytt, eller det ligger inne andre bilag man trenger å ta vare på.
Hvordan nullstille selskapet
- Gå til Innstillinger → Avansert
- Trykk på Nullstill selskap
- Følg veiledningen og bekreft nullstillingen av selskapet
Dersom du nullstiller selskapet vil alle regnskapsdata (fakturaer, bilag, osv.) bli slettet. Det vil ikke være mulig å få disse dataene tilbake. Vær derfor helt sikker på at å nullstille er riktig for ditt selskap før nullstillingen utføres.